Startskottet för LundaPride16 har gått!

Nu är det klart att 22-åriga Katja Slonawski är ny projektledare för LundaPride. Tillsammans med resterande delar av styrelsen och en projektgrupp ska hon utveckla och leda arbetet med LundaPride 2016.

– Jag är väldigt förväntansfull och det ska bli riktigt kul att se vad vi kommer skapa i år, säger den nya projektledaren.

Katja är uppvuxen i Göteborg men bor nu i Lund där hon läser Kriminologi. Hon har tidigare varit projektledare för RFSU Göteborg och har varit volontär både under WestPride och Lundapride15. Nu i tisdags blev hon även adjungerad in i Stolt i Lunds styrelse.
Preliminärt datum för LundaPride16 är den 21:a maj och årets tema är ”På väg”.

– Det finns många som frågar oss varför Pride fortfarande behövs i Sverige idag, men vi får inte glömma att det är en samhällskamp med ett mörkt förflutet, säger Katja. Folk dör fortfarande för den här frågan i andra delar av världen. I år vill vi satsa på att skapa oväntade möten för att överbrygga fördomar mellan HBTQ-rörelsen och övriga samhället.