En blomstrande priderörelse

I helgen har en stor pridekonferens ägt rum i Halmstad och självklart var representanter från LundaPride där. Detta är andra året i rad som RFSL tillsammans med Postkodlotteriet bjudit in Sveriges samtliga pridearrangörer till en konferens fylld med inspiration och erfarenhetsutbyte. Samarbetet är en del av postkodlotteriets projekt ”En blomstrande priderörelse” som syftar till att stärka HBTQIA+-personers situation på ett nationellt plan.

  • Detta har varit en möjlighet för oss att utveckla vår verksamhet och vi har fått många bra tankar inför nästa års festival.


I år har närmare 60 olika pridearrangemang anordnats runt om i Sverige. Bara i Skåne har två nya festivaler haft premiär: Trelleborg Pride och Kristianstad Pride. De har nu under dessa dagar fått chansen att dela med sig av sin upplevelser, få tipps samt lyft svårigheter som ideellt arbete kan innebära. På dagordningen fanns en stor mängd föreläsningar och workshops, allt från att vara Queer på mindre orter till ökad tillgänglighet för personer med funktionsvariationer.

  • Det är härligt att träffa så många intressanta människor som brinner för dessa frågor och jag ser tydligt hur rörelsen växer.

Pridekonferensen