Projektledarna för LundaPride17 intervjuas av Hallå! Lund

Behövs Pride? I bland kan svaret på den frågan te sig vara oklart; Vi lever väl i ett ganska jämlikt land? Men om en funderar ett varv till, så står det snabbt klart att svaret är uppenbart – sjävklart behövs Pride. Självklart behövs detta outtröttliga arbete för ett öppnare, tolerantare och mer inkluderande samhälle. I synnerhet på platser som Lund, vilket en av LundaPride17:s två projektledare, Charlie Hedhav, kommenterade som ”accepterande men inte så välkomnande”. Vår andra projektledare, Jonas Lönnberg, förklarade vidare att den som på grund av sin sexuella läggning drar sig för att offentligt visa sin kärlek till en annan person på grund av rädsla för att bli trakasserad eller till och med attackerad vet att något i samhället är fel. 

Om ni vill läsa mer om LundaPride17:s projektledare kan ni klicka på länken till Hallå Lunds intervju!