LundaPride

LundaPride 2017 gick av stapeln den 19 maj och pågick sedan under tre dagar fram till den 21 maj. Under de tre festivaldagarna hölls det seminarier, tal, musik- och poesiframträdanden. Genom Lunds gator gick tusentals kärleksspridare i Prideparaden, och på Mejeriet hölls den officiella efterfesten som blev en brakfest. På Högevallsbadet hölls Pride Pool Party och biljetterna tog slut rekordsnabbt. Det blev med andra ord en folkfest i kärlekens och mångfaldens tecken!

Årets tema var Tillsammans; Det är bara tillsammans vi kan hjälpas åt att göra världen bättre och mer inkluderande för alla. HBTQIA+ och normkritik är något som berör alla då vi alla säkert känner någon som går emot samhällets normer även om vi inte är medvetna om det. Det kan vara en förälder, ett syskon, en kollega eller en nära vän.

På många platser anses HBTQIA+ vara fel och något avskyvärt. Hemskheterna som människor utsätts för är förkastliga. Även i Sverige kan det vara svårt att gå emot normen och bli bemött med acceptans och respekt. Under LundaPride ges alla chansen att synas och vara som de är; Hit är alla välkomna som de är, oavsett sexuell läggning, härkomst, könsidentitet och religion. Detta är en festival för alla!

Det bjöds på många varierande och roliga aktiviteter, och vi siktade på att det skulle finnas något för alla. Vi hoppas att ni alla upplevde en levande Pride Park i Lundagård som vi gjorde, och att ni träffade olika aktörer spännande från förenings- och näringslivet.

11355875_1632168010339942_1644830954_n

Medarrangörer LundaPride 2017

lund-kommunHogevall-294x300mbnmmry

medborgarskolan
grskanetrafiken
Svenska kyrkan

Denna sida mår bra hos

Binero-350x128